Източник и видео: trafficnews.bgТригодишният Деян от Пловдив страда от детска церебрална

...
Източник и видео: trafficnews.bgТригодишният Деян от Пловдив страда от детска церебрална
Коментари Харесай

Деян очаква изгряването на щастливата си звезда, за да се пребори с коварно заболяване

Източник и видео: trafficnews.bg

Тригодишният Деян от Пловдив страда от детска церебрална парализа и микроцефалия. Заболяванията са открити, когато той е на 8-месечна възраст. По време на бременността си майка му Ирина Пачелиева е нямала индикации, че нещо с плода не е наред.

Известен интервал след раждането на Део, тя вижда, че детето не се развива като останалите бебета. Закъсняват всички функционалности, които са естествени за развиването на едно дете, като да вземем за пример присъщото заглеждане в предмети или посегателство към играчки.

Забелязвайки тези нередности Ирина подхваща поредност от проучвания, при което е открито, че Део има увреждане на мозъка. Това е един от най-трудните й интервали, за всяка една майка е мъчно да понесе новината, че детето й не е като останалите деца, споделя Ирина.

Покрай денонощното обгрижване, Деян и неговата майка срещат и доста финансови усложнения. За наложителната рехабилитация на детето НЗОК отпуска 12 посоки годишно, всяко от което включва 10-дневни процедури. Заради натрапен предел и огромния брой нуждаещи се деца, тази година Ирина получава единствено 8 посоки. И с цел да компенсира пропуснатите процедури тя заплаща към 1500 лв. месечно, като част от сумата се покрива от ТЕЛК-а, който получава.

От своя другарка Ирина схваща, че може да кандидатства за финансови средства, набрани от даретелската акция „ Българската Коледа “. Основната идея всяка година е да се оказва помощ на децата с тежки увреждания като Деян. И да могат още в ранното си детство да преодолеят здравословните си проблеми, с цел да осъществят цялостния си капацитет . " Каузата е доста добра, подкрепя децата да си продължат рехабилитацията или каквото им е нужно лекуване. Защото на родителите им е извънредно мъчно. Доста бързо се случват нещата, превеждат се паричките, незабавно могат да стартират да се употребяват ", споделя Ирина.

С част от финансовите средства от Българската Коледа майката на Део погасява разноските си за нужната спомагателна рехабилитация. Спецификата на болестта на детето е е такава, че тези процедури ще го съпътстват през целия му живот. Паралелно с физическите извършения, с Део работи и психолог. Макар и на 3 години, неговата душeвност дава отговор на 10 месечно бебе.

Грижата за детското здраве е приоритет за акцията Българската Коледа. Под мотото „ Да дарим бъдеще на болните деца " отганизаторите приканват набирането на средства посредством СМС на номер 1117, които да бъдат употребявани за модерна високотехнологична инсталация за прецизна диагностика, модерно лекуване и дейна рехабилитация. И да могат децата като Део да получат своето щасливо детство и пълностоен живот.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пет
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР